Skola och barnomsorg

Mitt i hjärtat av Resele ligger byns stolthet och nav - Resele Skola och Förskola med Grön Flagg


Skolan som invigdes 1995 byggdes tack vare ett starkt byengagemang och har en stark miljöprofil. De ljusa lokalerna, som fungerar som integrerad helhetslösning, hyser idag ett sextiotal barn i förskola, förskoleklass upp till sjätte klass samt fritids. Lokalerna är funktionella och handikappanpassade och skolan har ett eget tillagningskök som förser barnen med god och näringsriktig egen lagad mat. I skolan finns matsal, gymnastik- och samlingssal samt ett fint och välbesökt folkbibliotek.

Resele Skola har vunnit tekniktävlingen FIRST Lego Leauge och gick till Skandinaviska finalen 2013 .


Foto: Albertsvikens Ord & Bild

Det drygt tio anställda värnar om barnen på skola och förskola med trygghet och omsorg på ett bra sätt.
 
Resele skola är den enda skola i kommunen med Grön flagg vilket innebär att de jobbar med olika teman i sin miljöundervisning. Skolan är byggd i miljövänligt material och värms upp med pellets. Skolan ligger vackert belägen, nära både skog och vatten och ofta sker undervisningen ute i skog och mark. Här är det nära till naturslingor i angränsande nipor, elljusspår och granne med skolan ligger både fotbollsplan och ishockeybana. Skolan har ett nära samarbete med föreningarna i byn (idrottsföreningen, hembygdsföreningen, byalaget, LRF, Norrskog med flera).


Foto: Katarina Norström

Det råder ett starkt engagemang i Resele i allmänhet och kring skolan i synnerhet och stoltheten över att ha vänt barnkurvan uppåt är stor. Byns 600 invånare och många företag har sedan några år aktivt jobbat för en ökad inflyttning som gett många positiva ringar på vattnet, ökad samsyn och fantastiska resultat med många unga familjer som flyttat in sedan 2007 och en starkt ökande barnkurva. Resele Förskola vann Sollefteå kommuns miljöpris 2013 för sitt långsiktiga miljöarbete och undervisning. 


Foto: Katarina Östholm


 Fotograf: Katarina Norström

Är du intresserad av skolans och förskolans verksamhet.

Kontakta

Annelie Skjemstad Lindgren Rektor/förskolechefResele rektorsområde Sollefteå kommun

Telefon:0620-682757
Mobil:  070-623 08 36
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">

loader